Vi feirer Arbeiderpartiets 135 år!

Arbeiderpartiet stiftet 21. august 1887 og feirer dermed 135 år i år. Vi feirer det lørdag 20. august på Folkets Hus Jømnvang på Jømna i Elverum. Du er velkommen til å bli med!

Arbeiderpartiet 135 år

Arbeiderpartiets 135-årsdag feires på Folkets Hus Jømnvang på Jømna i Elverum, lørdag 20. august 2022.

Feiringen er todelt: Den første delen er et arrangement der partiet dekker kostnadene for mat, alkoholfri drikke (øl og vin kan kjøpes), kaffe og kaker. Denne delen er primært for partimedlemmer, AUF’ere og folk i fagbevegelsen som vil markere dagen sammen med oss. Se programmet nedenfor.Den andre delen er umiddelbart etter den første delen; en kveldskonsert der Trond Granlund med band kommer for å spille arbeidersanger. Konserten blir åpen for publikum og billetter selges til alle som vil dit (koster 300 kroner), men du som får denne invitasjonen kan få konsertbillett til halv pris (150 kroner).Påmelding: Av hensyn til å beregne riktig mengde mat, vil vi gjerne vite hvor mange som kommer. Send en melding til Bjørn Jarle Røberg-Larsen på SMS 40466384 eller mail [email protected] og si fra om at du kommer, gjerne så raskt som mulig (og senest 12. august). Glemmer du å si fra og vil være med – så kom likevel! Og hos Bjørn Jarle kan du også bestille billetter til konserten til halv pris.Her er programmet (omtrentlige tidspunkt):

1530    Dørene åpner1600    Velkommenv/ Lise Selnes, stortingsrepresentant og leder for Innlandet Arbeiderparti    Allsang nr 11610    Arbeiderbevegelsens historie lokalt, og Folkets Hus Jømnvang    v/ Terje Lund, lokalhistoriker og aktiv i Elverum Ap1630    Servering av varmmat (gryterett/elghakk)    Utlodning under middagen, ta med kontanter eller evt Vipps for å kjøpe lodd (fine premier)  Allsang nr 21700    Arbeiderpartiets historie gjennom 135 år    v/ Kjersti Stenseng, partisekretær i Arbeiderpartiet1745    Kaker og kaffe1800    Det faglig-politiske samarbeidet i fortid, nåtid og framtid    v/ Are Tomasgard, LOs ledelse1820    Loddtrekning1830    Avslutning del 1    v/ Lise Selnes    Allsang nr 3    Enkel rigging før konserten1900    Dørene åpner for øvrig publikum til konserten    Kiosksalg av øl, vin, mineralvann, kaffe, vafler, pølser etc2000    Start konsert «Arbeidersanger» Trond Granlund med bandPause underveis med kiosksalg2200    Konserten ferdig

Feiringen skjer på Folkets Hus Jømnvang, som stod ferdig i 1914 og var et av de første forsamlingslokalene som ble bygget etter at LO-kongressen litt tidligere hadde besluttet å sette av en andel av medlemmenes kontingent til byggingen av «Folkets Hus» rundt om i landet. Huset har i stor grad beholdt utseendet fra den gang, og dette gir en fin ramme for markeringen av Arbeiderpartiets første 135 år. Adressen er Kverndalsvegen 23, 2416 Jømna.

Vertskap er styret i Elverum Arbeiderparti og styret for Folkets Hus Jømnvang. Vi håper du vil være med og markere denne hyggelige anledningen sammen med oss!

Hilsen arrangementskomiteenMagnus StensethErik LarsenTor Kristian GodlienTove Irene PaulsenBjørn Jarle Røberg-Larsen