Lillian Skjærvik (Ap) er bookmakernes ordførerfavoritt i Elverum

Det er Arbeiderpartiets Lillian Skjærvik som blir ny ordfører i Elverum etter valget, om bookmakernes tips slår til. Dermed er bookmakerne uenige med Senterpartiets ordførerkandidat Arnfinn Uthus, som i Østlendingen nylig mente han selv var favoritt til å bli ny ordfører.

Lillian Skjærvik er bookmakernes ordførerfavoritt

BOOKMAKERFAVORITT: Skal vi tro bookmakerne er det Arbeiderpartiets Lillian Skjærvik som har størst sjanse til å bli ordfører i Elverum etter valget. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Bettingselskapet "Coolbet" har satt odds på hvem som blir ny ordfører i en rekke større og mindre kommuner rundt om i landet, blant annet Elverum. Arbeiderpartiets Lillian Skjærvik pekes ut som klar favoritt foran Arnfinn Uthus (Sp) og Yngve Sætre (H).

Bettingselskapets bookmakere har satt oddsen 1,40 på Lillian Skjærvik, dvs at selskapets spillere vil få tilbake 140 kroner hvis de setter en hundrelapp på at Skjærvik blir ny ordfører - og hun faktisk blir det.

Desto lavere odds, desto større vinnersjanse anser bookmakerne at den aktuelle kandidaten har.

Arnfinn Uthus fra Senterpartiet har en odds på 3,00. Selskapet anser dermed at Skjærvik har mer enn dobbelt så stor sjanse til å bli ordfører som det Uthus har. Dette står i skarp kontrast til Uthus' egen uttalelse til Østlendingen forleden, der han utropte seg selv til klar ordførerfavoritt. - Det er mer enn femti prosent sjanser for at jeg blir Elverums nye ordfører, sa Uthus til Østlendingen.

Uthus mente også at han er den eneste reelle ordførerkandidaten på borgerlig side. Men bookmakerne er altså uenige; de ser hverken på Uthus som favoritt, eller som den eneste reelle ordførerkandidaten på borgerlig side.

For Yngve Sætre (H) settes det en odds på 4,00 hos bettingselskapet. Og også Frps Dag Martin Bakken ansees for å ha en viss sjanse, med 12,00 i odds.

En hundrelapp i innsats vil altså gi bettingselskapets kunder 1200 kroner tilbake dersom Dag Martin Bakken ender som ny ordfører. Yngve Sætre som ny ordfører gir 400 kroner tilbake, for de som setter hundrelappen sin på ham. Med Arnfinn Uthus som ordfører får spillerne tilbake 300 kroner. Mens med Lillian Skjærvik som ny ordfører er utbetalingen altså kun 140 kroner.