AUF etterlyser sommerjobber til unge!

Styremedlem i Elverum og Åmot AUF, Vebjørn Skirbekk Sagmoen har skrevet leserbrev!

vebjørn

Sommerjobb til unge!Vi ser i dag at stadig flere unge faller utenfor. Mange fullfører ikke utdanning, og mange sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet. Her er det viktig at skolene, politikere, lokalt næringsliv og alle andre går sammen for å skape muligheter for de unge. Ett viktig steg på vegen, er å gi ungdom arbeidserfaring.

Jo tidligere ungdommene får erfaring med arbeid, jo bedre er det. Hvis din første jobb er den du får når du er ferdig utdanna, vil du slite. Og kanskje vil du da heller aldri få den jobben. Gjennom sommerjobb får mange ungdommer sin første arbeidserfaring, og her kan vi gi enda flere muligheten.

Den erfaringa du kanskje får i jobb under utdanningstiden din, kan du få litt mer å skrive på cv det kan være avgjørende for å få fast jobb i fremtiden. Av denne jobben under utdanningstiden din blir du mer selvstendig og du tjener penger til å bruke eller spare til senere.

De fleste ungdommer rundt 15 -16 år som har en jobb i dag, jobber i en kiosk, kafé, som avisbud eller liknende. Mange unge jobber også i butikk. Dette er veldig bra, men jeg mener at vi må bli flinkere til å sørge for at enda flere får mulighet til å prøve seg i arbeidslivet, og også gi et bredere tilbud. Ikke minst bør kommunene bidra enda mer. I tillegg til sommervikarer, kan de, alene eller i samarbeid med private eller frivillig sektor, ansette flere ungdommer i prosjekter i sommeren. Slik kan flere ungdom få seg en jobb, og samtidig gjøre samfunnsnytte for seg.

Vebjørn Skirbekk Sagmoen, styremedlem i Elverum-Åmot AUF